1. kaffe-tips-lageSkyll filteret/papiret: For å unngå papirsmak på kaffen må du skylle filteret først.
  2. Unngå skum: Noen maskiner (som AeroPress) gir fra seg skum. Unngå å få dette med i kaffen, dette gir dårlig smak.
  3. Gyllen regel: Som tommelfingerregel bruker man 60 gram kaffe per liter vann.
  4. Bruk vekt: Ved å veie bønnene oppnår du alltid best resultat. Vekt koster rundt 300 kroner.
  5. Kvernetidspunkt: Kvern så tett opptil produksjonen som mulig.
  6. Rør kafeen: Rør i kaffen dersom du bruker filter. Dette gjør du for å sikre at all kaffe blir våt.
  7. Veiing: Vei opp med hele bønner før du kverner. Så slipper du at noe går til spille.
  8. Brente bønner: Som regel kjøper man brente bønner. Disse smaker best inne en tre ukers periode etter at de er brent.
  9. Vanntemperatur: Bryggevann bør holde en temperatur fra 90 til 95 grader, men AeroPress kan gi gode resultater helt ned til 80 grader.
  10. Eksperimenter: Prøv ulike råvarer for å lage den perfekte kafeen til deg. Kaffebrygging er vitenskap, og om du er flink på å brygge blir kvaliteten vesentlig bedre.