Ingredienser

100 g unge nesletopper med blader
25 g smør
350 g poteter
2 løk i skiver
1 ss frisk merian, finhakket
1 ss frisk timian, finhakket
revet muskat
salt
pepper
6 dl varm melk
3 skiver bacon, sprøstekt i strimler

Tilberedning

Vask og rens nesletopper. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Smelt smøret i en kasserolle. Legg i nesle, poteter, løk og krydderurter. La grønnsakene surre under lokk ca. 15 min. ved svak varme. Smak til med muskat, salt og pepper. Hell på 6 dl vann. La suppen koke opp, og la den småkoke til potetene er møre. Mos suppen gjennom grov sikt eller i hurtigmikser. Hell den tilbake i kasserollen og tilsett kokende melk. Smak til med mer krydder om nødvendig. Server suppen rykende varm med et dryss av sprøstekt bacon i strimler.