Nybegynnertips for campingmat

Camping er en morsom og eventyrlig opplevelse, men en av de viktigste tingene du trenger å tenke nøye over, er mat. Hvis du ikke reiser med nok mat og riktig type mat, vil du helt sikkert bli sulten, noe som er null moro.

Dette er spesielt viktig hvis du camping med barn og tenåringer som har glupsk, og noen ganger veldig masete, appetitt. Så vi vil nå se på noen viktige tips og retningslinjer som vil sikre at du er godt forberedt på campingturen.

Planlegging er viktigst

Dette inkluderer riktig type mat som egg (må ikke forveksles tenga egg haha), måltidsideer osv. Et problem mange bobiler støter på er mangel på planlegging.

Hvis du ikke planlegger hver av måltidene dine riktig, må du ty til å spise tilfeldige måltider, noe som ikke alltid er den beste opplevelsen. Så bør du tenke på hvor mange dager du planlegger å campe, slik at du får vite hvor mange måltider du trenger å tilberede.

Hvis du for eksempel camper i 5 dager, må du beregne 3 måltider per dag per person.

Så hvis det er 4 personer på campingtur, inkludert deg selv, må du pakke nok mat til 5 (4 × 3) = 60 måltider. Du bør også ta med snacks fordi ingen campingtur er komplett uten marshmallows å steke og andre godbiter.

Hvis du tar med et kjæledyr, må du også planlegge måltidene. En av de enkleste måltidene å planlegge er frokost. Du kan ha mat uten kokk til frokost som frokostblandinger og melk, havregryn i krukker, ferdiglagde frokostmuffins, brød og peanøttsmør, tortillas med pølser, etc.

Raske måltider

Hvis du vil lage rask matlaging, kan du vurdere å lage pannekaker, en omelett i en pose, stekte egg og bacon med toast osv. Ikke glem å pakke kaffe eller te, siden dette er en nødvendighet for folk flest.

Neste, til lunsj og middag, vil du mest sannsynlig trenge å lage mat. Dette betyr imidlertid ikke at du trenger å lage all maten. Det er helt greit å ta ferdigmat hjemmefra og oppbevare dem i campingvognens kjøleskap eller fryser. For eksempel kan du tilberede bifflasagne, makaronipai eller bakt kylling hjemme, kutte og pakke dem ut og oppbevare i campingvognen.

Dette vil sikre at det alltid er noe å spise uten å måtte lage mat. Dette vil gjøre campingopplevelsen mye mindre stressende, siden du sannsynligvis vil bruke mesteparten av tiden din på å nyte naturen i stedet for å måtte lage mat 2-3 ganger om dagen.

Et raskt tips når du pakker fryseren, er å sørge for å pakke den i den rekkefølgen du planlegger å spise. I utgangspunktet bør varene nederst i fryseren være for den siste dagen du har camping, mens varene øverst i fryseren skal være for din første dag.

Dette vil gjøre det lettere å få tilgang til maten, siden du ikke trenger å pakke ut og pakke fryseren hele tiden. Et vanlig problem de fleste har når de kjøper mat for å ta camping er å gå tom for plass. Som resultat må du være veldig effektiv og redusere størrelsen der det er mulig.

Dette betyr at i stedet for å pakke hele bokser eller beholdere med mat, kan du bruke zip-lock poser for å ta hvor mye du faktisk trenger. Du bør også bruke en permanent markør for å sikre at hver pose er merket. Frosne måltider bør også pakkes i poser, siden skåler og beholdere tar for mye plass.

Hvis du ikke er klar til å lage mat på campingturen din, er det mange enkle måltider du kan tilberede som ikke krever mye arbeid. For eksempel kan du lage forskjellige typer smørbrød, spise hermetiske supper, lage innpakninger med pølser og annet ferdigkokt kjøtt osv.

Når du tar deg tid til å planlegge hvert måltid riktig for campingturen, vil det sikre at du er godt matet og er i stand til å nyte utendørsopplevelsen helt.

Mer om: Nybegynnertips for campingmat

Når man er ny innen camping, er matlaging kanskje ikke det første man tenker på. Men god og næringstett mat er essensielt for en vellykket campingtur. Det er derfor viktig å planlegge og forberede måltidene nøye. For nybegynnere, vil en god start være å lage en detaljert meny for turen. På denne måten kan du være sikker på at du har det meste av det du trenger, og du kan unngå å måtte improvisere altfor mye.

Velg ingredienser som holder seg godt uten kjøling. Dette kan være hermetisk mat, poser med tørrmat, ferdiglagde måltider, nøtter, frukt og grønnsaker som tåler å være uten kjøleskap. Det er også lurt å investere i tørrfjernet mat som fjellstuer og sportsbutikker selger. Disse inneholder alt du trenger for et fullverdig måltid, og trenger kun tilsettes varmt vann.

Prøv å diversifisere måltidene dine så mye som mulig for å opprettholde interesse og nytelse av mat. Ta med krydder for å legge til variasjon og smak til maten. Liten og lett, enkel pakke krydder kan gjøre en stor forskjell i smaken av tørrmat.

Husk også på tilgangen til vann. Noen campingsteder har tilgang til rent drikkevann, mens på andre steder må du kanskje koke vannet selv. Planlegg derfor en passende vannbeholder, og husk å ta med en gryte til å koke vann.

Til slutt, ikke glem viktigheten av snacks. Energibarer, tørket frukt, nøtter og sjokolade er gode alternativer. De gir deg den ekstra energien du trenger mellom måltider og er lette å bære med seg.

Så selv om campingmat kanskje virker komplisert i starten, er det helt håndterbart med litt planlegging og forberedelse. Lykke til med matlagingen utendørs!.

Legg igjen en kommentar