Ingredienser:
Kjøttsausen: Freser 1-2 hakket løk med 5-6 fedd finhakket hvitløk. Tar ut og freser 4-500 g karbonadedeig (eller kjøttdeig om du vil) til det er brunt. Har løken tilbake og tilsetter en boks hakkede tomater (vanligvis moser jeg tomatene helt med stavmikser før de tilsettes, men det gjør du som du vil), 2-3 ss tomatpuré, litt salt og pepper, 1/2-1 ts hver av tørket oregano, basilikum, rosmarin og timian, 1-2 laurbærblad, 1 ss paprikapulver og litt sukker, noen ganger har jeg også litt hakket frisk chili i. Så legger jeg på lokk og lar det småkoke ca 30 minutter.

Ostesausen: Smelter 1-2 ss smør og rører inn 2-3 ss hvetemel og lar det frese et par minutter (rør hele tiden). Så sper jeg med melk (pleier ikke måle, bare ser når den får passe konsistens) og har i salt, pepper og revet muskat. Lar det småkoke noen minutter før jeg har i revet ost (som oftest en blanding av cheddar og norvegia) og lar det småputre litt.

Fremgangsmåte:
Legg kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus osv lagvis i ildfast form. Avslutt med ostesaus og dryss på litt revet ost. Stekes ved 225 grader i ca 25 minutter.