Ingredienser

25 g gjær
2 ss grovt salt (knust)
8 dl lunkent vann
ca. 800 g hvetemel
3 ss olivenolje
litt frisk rosmarin

Tilberedning

Rør gjær og salt ut i lunkent vann i en stor bakebolle. Rør inn mel til en ganske bløte deig. La deigen stå og heve i 2-4 timer. Dekk til bakebollen med et klede.

Dekk en langpanne med bakepapir. Pensle papiret med olivenolje. Hell deigen på langpannen og fordel deigen forsiktig utover. Trykk små topper med rosmarin ned i deigen og dryss over med knust, grovt salt.

Stek brødet ved 250 °C i ca. 20 minutter. Pensle med olivenolje og stek ytterligere 5 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Del brødet i gode biter og server til kylling, gjerne med en god tomatsalat ved siden av.

Olivenbrød smaker dessuten svært godt sammen med grillmat.