Bare man har noen egg i huset, har man også til et kjapt måltid som er både godt, sunt og hurtig å tilberede. Selvfølgelig kan egg i sin enkleste form enten kokes eller stekes, men ønsker man å gå litt lenger, kan man lage seg en velsmakende omelett. Nesten uten andre ingredienser enn eggene i seg selv.

Grunnelementene i en omelett er typisk egg pisket ut med enten vann eller en skvett melk. Fløte og rømme går også bra. Gjerne iblandet litt salt , og kanskje pepper. Dette er ting de aller fleste har i huset, og har man først kommet så langt, er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan finne på. I en omelett kan man blande stort sett hva som helst i, og alt fra middagsrester til grønsaker og pålegg er helt ypperlig. Man kan bruke kjøtt, fisk og fjærkre, sauserester og pasta. Eller alt på en gang.

Har man derimot ingen av delene tilgjengelig, finnes det råd for det også. Da kan man gå utenfor og lete litt i hagen. Der finnes det flere spiselige ugressarter, blant annet løvetann, skvallerkål, engsyre og brennesle som alle kan brukes i en god omelett.