Det asiatiske kjøkkens matretter sprer seg utover verden og det indiske kjøkkens curryretter gir signaler til hjernen om eksotiske sterke retter samtidig som den forteller munnen om å sette i gang vannproduksjonen.

Og som alle andre retter som oppnår en viss popularitet fylles butikkhyllene av curryretter som du kan ta med hjem å lage en helaftens matorgie av. Godt smaker det. Mette blir vi, men det mangler liksom noe både på smak og ikke minst den eksotiske atmosfæren.

Men å reise til India eller landene rundt, ene og alene for å nyte en virkelig stor smaksopplevelse i riktig miljø, er vel kanskje å dra det litt langt. Så hva gjør du da?

Her er et lite tips. The Curry mile i Manchester, England.

The Curry mile er et kallenavn på den delen av Wilmslow Road som går gjennom Rusholmdistriktet i Manchester, og hvor de syd-asiatiske spisestedene ligger tett i tett. Over sytti spisesteder med mat fra fjerne himmelstrøk kan besøkes her. Området regnes faktisk som den største konsentrasjonen av Indiske spisesteder utenfor India.

I tillegg til restaurantene er området fylt opp med butikker og tradisjoner i samme stil. Og det er ikke laget i stand for turistene. Dette er nemlig et meget populært område for så vel den asiatiske som resten av Manchesters befolkning. Det faktum at Manchesters universitet ikke ligger så langt unna bidrar også til trykk i området. Ikke minst i helgene.

Grunnet gode venner som er bosatt i byen, har jeg hatt gleden av å besøke The Curry mile en rekke ganger. Og jeg koser meg like mye hver gang.

Fantastisk mat som skylles ned av lyst indisk øl. Smaker som kun overgås av betjeningen som yter en service som egentlig bare hører hjemme i eventyrland. Bare det å sitte der å se på folkelivet i gatene som like gjerne kunne vært en film fra New Dehli, før du mett og fornøyd hiver deg ut i det, og deltar i folkefesten.

Og prisene er det heller ikke noe å si på.

Med flybillett fra for eksempel Ryanair til noen hundrelapper tur-retur er du bare noen få timers reise fra en kulinarisk opplevelse av de sjeldne. Så hvorfor ikke finne på noe annerledes sammen med din kjære til helgen.