Ingredienser: Pastasausen er laget på basis produkter, men i tillegg har jeg brukt den nydelige «cherry tomato salsa» sausen fra Gourmeten.no. Den er laget av søte Ciliegino cerrytomater som dyrkes på sørspissen av Sicilia, og brukes som basis i pastasauser, pizza, gazpacho, supper og Bloody Mary. – 1 stk. løk – 2 hvitløksbåter – 2 ss olivenolje – 1 boks hermetiske tomater, gjerne hakket – 2 ss tomatpurè – Saften av 1/2 sitron – 1/2 flaske cherry tomato salsa – 10 stk. sorte oliven Tilberedning: Finhakk løk og hvitløk. Fres det lett i olivenolje på pannen. Jeg har lært fra Hellstrøm at løken får best smak om man har tålmodighet og ikke steker den på for høy varme, heller middels varme i ca. 5-6 minutter slik at den gode sødmen i løken kommer frem. Da får løken en finere konsistens og sødmen er mer fremtredende. Ha i tomatpurè, hermetiske tomater, sitron og cherry tomato salsa og la sausen koke inn litt. Har du ikke salsa sausen kan denne sløyfes. Den setter en god søt og pikant smak men er ikke et must. Del oliven i to og ha over i sausen rett før servering. Porsjoner: 4-6 porsjoner

Mer om Hjemmelaget pastasaus

Hjemmelaget pastasaus kan høres komplisert ut, men i realiteten er det enklere enn du tror. Det krever kun noen få ingredienser, litt tålmodighet og lysten til å lage noe utsøkt selv. Derfor skal vi i denne artikkelen dykke dypere inn i verdenen av hjemmelaget pastasaus og gi deg nyttig informasjon som vil forvandle din matlaging opplevelse.

Det første trinnet til å lage en smakfull pastasaus er å velge en base. Mest tradisjonelt har vi tommatsausen, lage på ekte, modne tomater som enten er ferske eller hermetisert. Men, vi kan også lage en kraftig fløtesaus baser på melk, fløte, og kanskje litt hvitvin for et ekstra piff. Det er også mulig å lage en grønn saus basert på pesto laget av basilikum, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje og parmesan. Valget av basen kommer virkelig an på hva du har i kjøleskapet og hva du har lyst på.

Neste trinn i prosessen er å velge dine smakstilsetninger. Her er det virkelig ingen begrensninger. Du kan for eksempel velge å ha i litt hvitløk, løk, chili, bacon, sopp, paprika, eller hva enn du føler passer i sausen. Viktigheten her ligger i å vente til smakene har fått tid til å sette seg sammen, så ikke vær redd for å la sausen nistå en stund på lav varme.

Ikke glem om krydderne! Her kan du også være kreativ. Tradisjonelle italienske krydder som oregano, basilikum, og rosmarin er alltid sikre vinnere, men hva med å tenke litt utenfor boksen? Kanskje litt spisskummen for en litt røkete følelse, eller kanskje litt kanel for en litt søtme? Du kan eksperimentere og finne dine favorittkombinasjoner.

En annen viktig ting å huske, lag nok saus! Det er ingenting verre enn å ha laget for lite saus til pastaen. Det beste er å lage litt mer enn du tror du kommer til å trenge, og så kan du alltid fryse ned restene. På denne måten har du alltid noe godt å ta frem når du har lyst på en rask og smakfull middag.

Å lage sin egen pastasaus åpner døren til en verden av kreativ matlaging. Det er minimale begrensninger og uendelige muligheter. Du kan tilpasse sausen til akkurat dine preferanser og lage noe helt unikt. Med litt tålmodighet og noen få ingredienser kan du lage din hjemmelagde pastasaus som vil gi den største italienske mammaen en løp for pengene.