Som skrevet i en annen artikkel er det vel snart ingen grenser for tilbehøret du kan spisse smaken på pølsa med. La oss se på noen av dem.

Først og fremst skal pølsen pakkes inn. Og i hovedsak er det vel i hvert fall her i Norge brød og lompe som gjelder.

Fra å være et rundstykke det ble skåret ett snitt i, har utviklingen ført til egne pølsebrød i en rekke varianter og størrelser. Med og uten sesamfrø. Fint og grovt og i mange størrelser og fasonger. I USA er der et must for å kalle en pølse hot dog, at den er i en eller annen form av brød.,

Lompe er nok et mer norsk fenomen. En tynn potetkake som surres rundt pølsa. Husker en svenske jeg traff i utlandet for mange år siden som med stor entusiasme fortalte hvor imponert han var over at i Norge fikk man korv med papper rundt som man kunne eta.

Lokalt kan det være andre innpakninger som gjelder. I Moss og distriktet rundt foretrekkes gjerne pølse i vaffel. Og land utenfor vårt eget har også sine varianter. Her kan som eksempel nevnes innebakt pølse som går under navnet roll, eller servert i en uthulet pariserloff under betegnelsen French hot dog.

Så er måltidet ferdig pakket inn. Noen foretrekker å starte måltidet der, men de fleste vil fylle på med andre ting. Ketsjup og sennep er vel det mest vanlige, men selv disse klassikerne fås nå i et utall varianter. Salsaketsjup, pepperketsjup, sterk sennep, mild sennep, grov sennep og you name it ketsjup og sennep. Dressinger og majoneser i stor utvalg finnes også.

Løk er også populært. Både i rå og stekte varianter. Og så salater da. Hvem som først fant på at det var godt med sjødyr på grisekjøtt aner jeg ikke, men jeg må gi oppfinneren min fulle støtte.

Sylteagurk, ost, remulader er også tilbehør som stadig blir mer populært på den varme pølsa, men den klassiske varianten her til lands er nok fortsatt, pølse i lompe med helt vanlig ketsjup og sennep