Ingredienser: 600g torskefilet, skinn og beinfri 600g skrelte mandelpoteter 2ss meierismør 1dl lettmelk 1 fedd hvitløk ( kan droppes) 1 pakke magert bacon 2ss raps eller solsikkeolje til steking 1 pakke aspargesbønner eller sukkererter salt og pepper. Tilberedning: kok mandelpotetene møre, men ikke så lenge at de faller fra hverandre. Hell av vannet og la potetene dampe av evt. fuktighet. bland inn smør og spe med melk til ønsket konsistens. smak til med hvitløk, salt og pepper før servering. Del torskefileten i fire like store stykker og krydre med salt og pepper. stek fisken 3-4 minutter på hver side i varm stekepanne med olje. Steketiden kan varere med tykkelsen på fileten. Fisken er ferdig når den begynner å flake seg når du trykker lett på den. kutt bacon i små biter og stek det gyllent i litt olje. kok aspargesbønner/sukkererter møre i lettsaltet vann. server fisken oppå potetmosen med grønnsaker over fisken. bruk bacon og stekefettet som sjy rundt. om man ikke ønsker bacon som saus kan den erstattes med f.eks en soya-vinaigrette, da blander man soyasaus med extra virgin olivenolje (1del soya og 4 deler olje) og f.eks 2ss hakket sjalottløk. Porsjoner: 4 personer

Mer om emnet: Ristet torskefilet med bacon og potetmos

Ristet torskefilet med bacon og potetmos er en deilig nordisk rett som kombinerer det beste av hav og land. Denne retten er fast etablert i det norske kulinariske landskapet og fortjener absolutt mer oppmerksomhet. Ikke bare er den enkel å tilberede, men den er også utrolig næringsrik og gir en deilig smaksopplevelse.

Torsk er en svært velkjent fisk i Norge, og dens velsmakende hvite kjøtt har vært en del av kosten vår i årevis. Rik på vitamin D, omega-3 og proteiner, hjelper den til med å styrke immunsystemet, redusere betennelse og forbedre muskelhelse. Når den grilles, får torskefileten en vakker skorpe på utsiden som forsegler fuktigheten, slik at kjøttet blir saftig og ømt.

På den annen side fremhever baconet den milde smaken av torsk med sin røget, saltteg-rik aroma. Når det stekes, utvikler det en knasende tekstur som gir et utmerket kontrast til fisken. Ikke bare det, men baconets fett hjelper også til med å forsegle saftene i fisken, noe som igjen forsterker smaken.

Potetmos er en typisk norsk siderett som komplimenterer den ristede torskefileten perfekt. Med sin kremete tekstur og smakrike smak gir potetmosen en behagelig kontrast til de rike, røkte smakene av bacon og fisk. Poteter er også rike på vitamin C, kalium og fiber, noe som gjør denne retten til et sunt og balansert måltid.

Ristet torskefilet med bacon og potetmos representerer det enkle, men sofistikerte i norsk matlaging. Det er en feiring av de naturlige, førsteklasses ingrediensene landet vårt har å tilby. Enten det er som en heartwarming vinterrett, en sommer grill, eller bare et deilig, næringsrikt måltid for å unnslippe det travle hverdagslivet, er denne retten en seirende kombinasjon av smaker hver gang.

Oppskriften på ristet torskefilet med bacon og potetmos kan varieres etter smak og preferanse. Man kan for eksempel tilsette urter som dill og persille for ekstra smak, eller servere med grønne erter og sitron for en frisk tvist. Uansett hvordan du velger å servere det, er dette en rett som vil imponere både familie og venner.