Oppskrift til tre brød

Ingredienser:
1 1/2 liter væske (vann, potetvann, melk, surmelk) 1 pk fersk gjær 1 ss mørk sirup litt salt ca 1 kg grovt mel halvt om halvt rug og hvete. Og fyller på med fint hvetemel til passe deig Har i litt forskjellig fra gang til gang. Noen never havregryn, eller litt solsikke frø, gresskarfrø, valnøtter andre nøtter, reven gulrot, kokte moste poteter, urter.

Tilberedning:
Ikke alt på en gang, men lager aldri samme brødene to ganger.

Mer om: Oppskrift til tre brød

Å bake brød er en kunst som tid og øvelse kan perfekte. Nedenfor er oppskrifter på tre forskjellige typer brød: Klassisk hvetebrød, grovbrød og fransk baguett.

Klassisk hvetebrød er et altid aktuelt. Oppskriften inneholder 500 gram hvetemel, 300 ml vann, en teskje sukker, en teskje salt og 10 gram tørrgjær. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, tilsett vann og elt deigen grundig. Etter at deigen har hevet i en time, kan du forme brødet etter eget ønske, og bake det i ovnen ved 200 grader i omtrent 30 minutter.

Grovbrød er et sunnere alternativ og har mer tekstur enn hvetebrød. Ta 250 gram grovt mel, 250 gram hvetemel, 300 ml vann, en teskje salt og 10 gram tørrgjær. Prosessen er lik den for hvetebrød, den eneste forskjellen er at grovbrød vanligvis skal heve litt lenger. Grovbrødet bakes i ovnen ved 200 grader i omtrent 45 minutter.

Fransk baguett krever litt mer innsats. Du trenger 500 gram hvetemel, 010 gram tørrgjær, to teskjeer salt og 300 ml vann. Bland de tørre ingrediensene, tilsett vann og elt deigen lenge – minst 10 minutter. Etter å ha latt deigen heve i en time, skal den eltes igjen før den formes til baguetter. Disse bakes ved 230 grader i omtrent 20 minutter.

Hver av disse brødoppskriftene gir unike smaker og teksturer, som hver har sin plass i matverdenen. Uansett hvilken oppskrift du velger, vil du ende opp med et deilig, hjemmelaget brød som vil gledelig overraske familie og venner.

En kommentar om “Oppskrift til tre brød”

  1. Dette må vel være den mest mangelfulle oppskriften jeg har funnet på brød så langt. Steketid? Temperatur? Denne funker nok fint for den som skrev den, men det stopper der.

Legg igjen en kommentar