Ingredienser
Paideig: 170 g hvetemel 125 g margarin 3 ss vann Fyll: 150 g revet ost 150 g røkt skinke Eggerøre: 3 egg 5 dl fløte/melk salt paprikapulver
Tilberedning
* Elt paideigen og la den liggen i kjøleskapet en halv time. * Kjevle ut paideigen og dekk bunnen og kantene på crisppannen med deigen. Prikk deretter med gaffe. * Forvarm paideigen med crisp i 4-5 minutter. * Fyll i revet ost og fint skåret skinke. * Bland sammen eggerøren og hell over skinke og ost. * Tilberedes med crips i 9 til 12 minutter til eggerøra har stivnet og paien har fått en lekker gyllenbrun farge. Tzatsikien lager du enkelt med revet agurk, salt, pepper, en dæsj olivenolje og lettrømme.

Mer om Ost og skinkepai

Ost og skinkepai er en innbydende rett som er ganske populær på grunn av sin enkelhet og velsmakende kombinasjon av ingredienser. Det som gjør denne paien unik, er det unike sammenspillet mellom de saftige bitene av skinke, den fyldige osten og den sprø paibunnen. Hver bit gir en utrolig smaksopplevelse som hverken er for kraftig eller for blå. Dette er en rett som kan tilfredsstille alle aldersgrupper og smakspreferanser, fra barn til voksne.

Imidlertid, de fleste er kanskje ikke klar over de varierte måtene ost og skinkepai kan tilberedes på. Savner du litt crunch i paien din? Prøv å tilsette litt stekte løk for en ekstra tekstur. Vil du ha mer smak? Ekstra moden cheddar vil sikkert spisse opp smaken. Eller hva med å tilsette litt sopp eller spinat for å gi en ekstra næringsboost? Mulighetene er uendelige!

Fra et ernæringsmessig perspektiv, skaper noen bekymring rundt det høye fettinnholdet og saltinnholdet i denne retten. Men det er viktig å huske at hjemmelaget ost og skinkepai gir deg full kontroll over ingrediensene. Du kan velge å bruke magert skinke, redusert fett ost eller en tynnere paibunn for å redusere kaloritellene uten å ofre smaken.

En annen interessant ting ved ost og skinkepai er dens popularitet rundt om i verden. Det som startet som en tradisjonell britisk rett, har sprengt geografiske grenser og har blitt elsket av mennesker fra forskjellige kulturer. I Spania blir tilsvarende pai, kalt «Tarta de Jamon y Queso», ofte servert som tapas. I USA er ost og skinke quiche et populært valg for brunch.

Ost og skinkepai er også upåklagelig allsidig. Du kan servere den warm som en komplett middag også kan den serveres som en kald snack, noe som gjør den til et flott alternativ for piknik eller lunsjer. Du kan til og med lage den i små porsjoner i form av minipaier – perfekt for fingermat på fester eller for et hyggelig te-selskap.

I sum, ost og skinkepai er en tidløs klassiker som kan tilfredsstille alle smaksløker. Den kan tilpasses i henhold til individuelle preferanser, gjør den sunnere om ønskelig, og er alltid klar til å bringe et smil til ansiktet ditt – enten det er hjemme, i en restaurant eller på en global gatekjøkken.