Ingredienser:
Bunn: 150gr. margarin 200gr. hvetemel 2ss. vann Fyll: 150gr. skinke hakk opp ca.10cm. purreløk 250gr. revet Norvegia, eller Jarlsberg ost 4egg 2 ½ dl. melk ½ ts. salt ½ ts. pepper

Fremgangsmåte:
Paiform: 24cm. i diameter Tilberedning I stekeovnen: 200 gr. I ca.15 min. ( forsteking av bunn ). 175 grader i 35 minutter ( m/fyll ). Ha kald margarin og hvetemel i foodprocessoren, kjør maskinen ca. 15 sekunder, tilsett vannet og kjør maskinen til deigen samles til en ball, ( det går veldig raskt ). ( Dersom du ikke har foodprocessor kan deigen lages slik: Smuldre margarin og mel. Rør inn vannet og lag en jevn deig. ) Trykk deigen ut i paiform og prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen. Hakk skinke og purreløk. Legg det i bunnen av paiskallet, dryss på litt av den revne osten. Visp lett sammen egg, melk og krydder, og hell blandingen i formen. Dryss på resten av den revne osten. Stek paien og server den varm.

Mer om Ost og skinkepai

Å mestre kunsten å lage en perfekt ost- og skinkepai krever innsikt i hemmelighetene bak en vellykket bakverk. Mens hver kokebok og hver kokk har sin egen vri på denne klassiske retten, er det noen grunnleggende trinn og ingredienser som er felles for alle de beste oppskriftene. Så la oss utforske denne fantastiske parabolen litt dypere.

Først og fremst, er det viktigste elementet i enhver pai, skorpen. En god skorpe for en ost- og skinkepai skal være lett og sprø. Mange oppskrifter vil anbefale bruk av kaldt smør, siden dette skaper små luftlommer i deigen som gir skorpen dens sprøhet når den stekes. Deigen kan også tilsettes litt salt, for å forsterke smaken. Noen tilsetter til og med et snev av sukker for å balansere den salte smaken.

Betraktelig, velger mange det tradisjonelle fyllet av ost og skinke. For en fyldig og rik smak, bør du velge en god kvalitetsost, for eksempel Cheddar, Gouda eller Jarlsberg. Skinken bør være godt stekt, men ikke tørr. For ekstra smak kan du også inkludere friske urter som timian, persille eller basilikum, avhengig av dine personlige preferanser.

Ernæringsmessig sett gir ost og skinkepai en god balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett, noe som gjør det til et sunt og næringsrikt måltid når det serveres med en frisk salat. Ost inneholder kalsium og vitamin D som er viktig for benhelse, mens skinke gir en god dose protein.

Samtidig, kan ost- og skinkepai tilberedes på forskjellige måter. Noen foretrekker å forsteke bunnen litt for å sikre at den blir sprø. Andre legger bare fyllet direkte på deigen og steker det hele sammen. Steketid og temperatur varierer også, men generelt sett bør paien stekes på en middels varme i omtrent 40-50 minutter.

Å lage sin egen ost- og skinkepai tillater en del kreativitet i kjøkkenet. Man kan eksperimentere med ulike typer ost og skinke, samt andre ingredienser for å tilpasse smaken. Akkurat som med alle oppskrifter, er den beste ost- og skinkepaien den du lager med kjærlighet og omtanke, noe som uten tvil blir synlig – og smakelig – i det endelige produktet.