Ingredienser

Bunnen
225 g digestive-kjeks
125 g meierismør
Knus kjeksen for hånd eller i blender og kna ut med romtemperert smør (lønner seg å ta ut av kjøleskapet minst en time eller to i forkant). Press ned i en vanlig springform – jeg bruker å ha smurt den med et tynt lag med olje. Sett formen i kjøleskapet mens du fortsetter med kremen.

Kremen i midterste laget
2 pakker med meierienes ananas/mandarin smøreost
1 ts vaniljesukker
1 boks med seterrømme
110 g melis
Bland disse fire ingrediensene i en mikser, pisk opp så det blir en stiv og luftig krem. Helles over bunnen. Inn igjen i kjøleskapet med den.

Øverste laget med krem
1 pakke gelé-pulver, tradisjonelt sitron.
Røres ut i halve mengden av vann som står på pakken. Settes i kjøleskapet til det er omtrent kroppstemperatur. Husk å røre innimellom, ellers stivner den i bunnen.
1 fløtehus
Piskes til luftig krem. Dette blandes inn sammen med geléen.
Helles over kaken.
Må stå og stivne i noen timer i kjøleskapet.

Tilberedning

Jeg bruker konsekvent meierismør og seterrømme, i stedenfor lettrømme og margarin. Jeg synes smaken blir mye bedre av dette, og særlig seterrømmen gjør, i tillegg til smaken, at det blir litt bedre hold i det midterste laget. Jeg har opplevd at det midterste laget ikke stivnet skikkelig – den ene gangen hadde jeg brukt lettrømme. Den andre gangen hadde jeg ikke pisket kremen godt nok og latt den stå lenge nok i kjøleskapet før jeg helte krem/geléblandingen over. Det skal være en stivpisket og luftig krem, jeg bruker kjøkkenmaskin, men får det godt til med håndmikser også. Også hadde jeg laget geléen på forhånd en gang, og dermed fikk den ikke det kvarteret for seg selv med bunnen. Derfor er det viktig å ikke nødvendigvis spare tid, som jeg var lur og ville gjøre, men heller vente litt.

Smak på kaken
Tradisjonelt bruker man vel sitrongelé som smak. Jeg har prøvde meg litt frem med ulike smaker. Boysenbær blir veldig godt. Og det finnes hermetiserte boysenbær man kan dekorere med. Pass bare på at de får rent av seg godt, ellers begynner det å flyte.
Erfaringen tilsier at skogsbær er godt på smak, men kremen blir lyseblå, og det ser ikke så veldig bra ut. Men smaken er god. Stikkelsbær er også en frisk og god smak.