Ingredienser

1 finhakket løk
2-4 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olje
200 gram risottoris, helst arborioris
1-2 dl hvitvin (kan istedet bruke 1-2 teskjeer hvitvinseddik)
2 ts tørkede urter, som timian og oregano
2 laurbærblad
7-10 dl kraft, jeg bruker en god kyllingkraft
2 ss fersk rosmarin
50 gram nyrevet fersk parmesan
30-50 gram usaltet smør

Tilberedning

Stek løk og hvitløk i olje til løken er blank og myk. Ha i risen og la den steke i 3-4 minutter, sånn at den blir blank mens du stadig rører rundt. Ha i hvitvin, tørkede urter og laurbærblad og kok inn mens du stadig rører rundt, inntil risen er klissete, men ikke tørr. Denne prosessen kan gjøres på forhånd, hvis du vil, og er felles for alle risottoer.
Ha i 2-3 desiliter kraft og kok inn mens du stadig rører med en sleiv. Spe på med kraft og fortsett slik til risen er kokt, men fortsatt litt fast inni. Det tar om lag 25 minutter. Men smak deg fram, det er det eneste som funker. Er det ikke nok kraft, kan du bruke vann.
Ha i frisk rosmarin. Rør inn parmesan og smør med energiske bevegelser, nesten som om du skulle piske risen. Server med en gang.