Ingredienser

Gelé:
150 gr pasjonsfruktkonsentrat
1,2 dl vann
75 gr sukker
1ts maisenna
4,5 gelatinplater
30 gr glukose

500 gr kremost naturell
325 gr sukker
2 dl pasjonsfruktkonsentrat/saften i fersk pasjonsfrukt
1,5 dl vann
Saften av 1 lime
5 gelatinplater
6 dl kremfløte

Nøttebunn:
2 eggehviter
100 gr sukker
120 gr malte nøtter

Tilberedning

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland inn mandlene. Stek på 200 grader.

Gele:
Kok opp fruktsaften til geleen, sammen med sukker og glukose. Bløtlegg 4,5 gelatinplater i kaldt vann. Rør maisenna ut i litt kaldt vann, spe i blandingen og la alt koke i 2-3 minutter. Tilsett gelatin. Sett geleen kaldt. Fordel geleen over den frosne kaken, og ta kaken ut av formen når geleen har stivnet. Pynt med friske bær.

Ostemasse:
Bland ost og sukker godt, gjerne i kjøkkenmaskin. Bløtlegg 5 gelatinplater. Varm limesaften i en kjele, tilsett gelatin og pasjonsfruktsaften. Bland inn i ostemassen. Pisk fløten til krem og bland forsiktig inn i ostemassen. Skjær av den ytterste centimeteren rundt hele kakebunnen (for at den ikke skal syns når du har i kremen), og legg den tilbake i kakeformen. Ha over ostekremen, og sett i fryser.

Mer om Ostekake med gelelokk

En av de mest populære dessertene i mange land, inkludert Norge, er ostekake med gelelokk. En kake som er rik på smakteksturer, med en kremet, myk ostemasse legger seg på en sprø bunn, ofte laget av kjeks eller mandelbunn, toppet med en frisk og rennende gelelokk. Men hva mer er det å si om denne fantastiske desserten?

En spennende vri på den tradisjonelle ostekaken med gelelokk er å eksperimentere med forskjellige smaker. For eksempel kan du prøve å lage en ostekake med gelelokk laget av eksotiske frukter. Mango, pasjonsfrukt, eller kanskje kokosnøtt kan bringe en tropisk vri på dessertbordet. Ditt valg av ost kan også variere. I tillegg til den tradisjonelle, kremete philadelphiaosten, kan du prøve med blåmuggost for en mer sofistikert dessert, eller cottage cheese for en lettere versjon.

Ikke alle er klar over de historiske røttene til denne uimotståelige desserten. Faktisk har ostekake med gelelokk blitt spist i over 2000 år, med opprinnelse i det gamle Hellas. Selv om moderne tolkninger av denne desserten som inkluderer gelé, dukket opp mye senere historisk sett. Geléen gir en fin kontrast til ostemassen både i tekstur og smak, og gjør den enda mer delikat.

For de som er litt mer helsebevisst, kan du lage en lettere versjon av ostekake med gelelokk. Du kan bytte ut sukkeret med søtningsmiddel, og bruke en lettere type ost som nevnt tidligere. For bunnen kan du bruke nøtter istedenfor kjeks for å gi en sunnere vri. Gelélokket kan lages av sukkerfri gelé eller ved å bruke agarpulver med din favorittfruktjuice. Selv om den kanskje ikke vil smake som den tradisjonelle versjonen, vil du fortsatt få en deilig dessert som er litt snillere mot midjeomfanget.

En ting å huske på når du lager ostekake med gelelokk, er viktigheten av å kjøle kaken tilstrekkelig. Før du legger til gelelokket, er det viktig at ostemassen er helt avkjølt. Dette vil forhindre at geléen trenger inn i ostemassen og skaper en ujevn konsistens. På en varm sommerdag kan en godt avkjølt ostekake med gelelokk være den perfekte desserten.

Å lage ostekake med gelelokk kan være en morsom og kreativ prosess. Uansett hvilke smaker du bestemmer deg for å bruke, er det viktigste å nyte det du lager. Husk at ostekake med gelelokk ikke bare er en dessert, det er en fest for sansene!.