Ingredienser:
* Bunn: 30 pepperkaker * 25 g TINE Ekte Meierismør * * Fyll: 200 g melkesjokolade * ½ dl TINE Kremfløte * 350 g TINE Kremost Naturell * 1½ dl TINE Kesam Vanilje * ½ dl sukker * 50 g hakket mørk sjokolade * Pynt: 1 dl vispet TINE Kremfløte * 20 jordbær * 2 ss revet sjokolade

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og bland det med pepperkakene i en food processor. La maskinen gå til kakene er finknust. Trykk ut i porsjonsglass eller former. Bryt melkesjokoladen i biter og smelt den i vannbad eller i mikrobølgeovn (ikke så høy effekt). Visp fløten lett, bland inn kremosten, kesam og sukker. Tilsett langsomt den smeltede sjokoladen mens du rører. Bland i den hakkede sjokoladen. Fordel blandingen i glassene/formene og sett dem kjølig. Garner med bringebær, jordbær eller andre bær og gjerne revet sjokolade og en kremklatt.

Mer om Ostekake med melkesjokolade

Ostekake med melkesjokolade er en luksuriøst utvalgt dessert som tilbyr en unik kombinasjon av en rik ostekake og dekadent melkesjokolade. Denne kaken er et populært valg blant mange mennesker for sin mild søthet og kremete tekstur. Men hvor mye vet du egentlig om denne deilige delikatessen? La oss dykke dypere inn i verdenen av ostekaker med melkesjokolade og oppdage noen interessante fakta.

Første ting å bemerke er opprinnelsen til denne desserten. Det er vanskelig å si med sikkerhet hvor og når ostekake med melkesjokolade ble først opprettet. Men det er kjent at ostekaker generelt har røtter i antikkens Hellas, og sjokoladekake ble først introdusert i Europa på 1600-tallet, etter at sjokolade ble brakt tilbake fra Amerika av europeiske oppdagelsesreisende. Over tid har disse to dessertene blitt kombinert for å skape den lekre ostekake med melkesjokolade vi kjenner i dag.

En annen interessant detalj er de ulike variasjonene av ostekake med melkesjokolade som finnes. Fra Tyskland til USA, har forskjellige kulturer adoptert og tilpasset denne kaken til sine egne kulinariske tradisjoner. Noen inkluderer en kjeksbunn, andre bruker kremet ostefyll med melkesjokolade, og noen legger til et lag med sjokoladeganache på toppen for ekstra inntrykk.

Lagring av ostekake med melkesjokolade er også verdt å nevne. For å bevare smaken og kvaliteten på kaken, bør den oppbevares i kjøleskapet og konsumeres innen tre dager. Hvis du vil ha den lenger, kan den i mange tilfeller fryses og deretter tines i kjøleskapet før servering. Dette vil sørge for at kaken ikke mister dens attraktive utseende og deilige smak.

Til slutt er det viktig å merke seg at mens ostekake med melkesjokolade er en mesterlig dessert, inneholder den en betydelig mengde kalorier og fett på grunn av osten og sjokoladen. Likevel, når den nytes med måte, er denne kaken en fin måte å skjemme bort deg selv og dine kjære på spesielle anledninger eller på slutten av en lang dag.

Så, det var en kort utforskning av de mange aspekter ved ostekake med melkesjokolade. Det er klart at denne delikatessen har et rikt og variert kompendium av historie, variasjoner og lagringsteknikker bak seg.