Ingredienser:
* Bunn: 15 pepperkaker * Fromasj: 4 egg * 600 g TINE Kremost Naturell * ½ dl flytende honning * 1 vaniljestang * Topping: 2 dl TINE Crème Fraîche Lett * ½ dl melis * 1 ss sitron * 1 dl fryste tyttebær * Ved servering: 5 pepperkaker

Fremgangsmåte:
# Sett ovnen på 175º. # Bunn: Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeform ca. 22 cm i diameter. # Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut kornene. Rør frøene i deigen. # Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles. # Glasur: Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og smør på den lunkne kaken. # Før servering: La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.

Mer om Ostekake med pepperkaker

Ostekake med pepperkaker er en forfriskende variant av den klassiske ostekaken som kommer med en spennende vri. Den unike kombinasjonen gir en balansert smak mellom det søte fra ostekaken og det krydrede fra pepperkakene. Desserten er spesielt populær i juleperioden men kan selvsagt nytes hele året. Hvis du er en fan av ostekake og elsker julebakst, vil denne oppskriften absolutt imponere deg.

Det er mange varianter av ostekake med pepperkaker, men de mest populære oppskriftene bruker knuste pepperkaker som basis, i stedet for den tradisjonelle kjeksbunnen. Dette gir kaken en spennende smakskontrast og en herlig juletouch. Noen oppskrifter foreslår også å tilsette litt ingefær, kanel eller nellik for å forsterke kryddersmaken av pepperkakene. Selv om denne ostekaken kan virke litt mer avansert enn den klassiske kjeksvarianten, er den absolutt verdt innsatsen.

Produksjonen av ostekake med pepperkaker er ikke mer komplisert enn en vanlig ostekake. Du lager bare bunnen av knuste pepperkaker blandet med smeltet smør. Fyllingen består som regel av kremost, sukker, egg og noen ganger litt sitronsaft for å balansere smaken. Noen foretrekker å bruke mascarpone i stedet for kremost for å få en litt rikere og mer luksuriøs ostekake, men dette er fullstendig opp til personlige preferanser.

Mengden pepperkaker som brukes i oppskriften varierer, men de fleste oppskrifter bruker omtrent 200 gram. Det er imidlertid viktig å være forsiktig når du lager bunnen, da for mye smør kan gjøre den for fuktig og vanskelig å skjære, mens for lite kan føre til at den er for tørr og faller fra hverandre. Det kan være nødvendig med litt eksperimentering for å finne den perfekte balansen.

Vanligvis serveres ostekake med pepperkaker kald, noe som gir den en fast og behagelig konsistens. Før servering kan kaken gjerne pyntes med litt melisdryss eller friske bær for å gi den en ekstra festlig touch. Du kan også ha en skvett karamellsaus eller sjokoladesaus over for en mer dekadent versjon.

Til slutt er det viktig å huske at suksessen til ostekake med pepperkaker, som all annen bakst, ligger i kvaliteten på ingrediensene. Bruk gode kvalitetsprodukter og følg oppskriften nøye for å garantere suksess. Når du først har mestret oppskriften, vil du garantert ønske å lage denne unike desserten igjen og igjen.