Ingredienser:
br>#
Bunn:
100 g TINE Ekte Meierismør
# 150 g havrekjeks eller andre søte grove kjeks
# 50 g hasselnøttkjerner
#
Fyll:
6 plate gelatin
# 2 beger 250 g Snøfrisk Naturell
# 125 g kokesjokolade
# 3 dl TINE Lettrømme
# 1 appelsin , saft og revet skall av
# 2 egg
# 5 ss sukker
#
Pynt:
1 dl revet appelsinskall
# 1 dl revet sjokolade
Fremgangsmåte:
br> 1.
Bunn:
Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og malte nøtter. Sett en kakeformring ( 24cm i diameter) på et serveringsfat. Trykk kjeksblandingen ut i formringen på fatet.
2.
Fyll:
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Smelt sjokoladen og rør den inn i osten som er myk og smidig. Ha i rømme med vaniljesukker og revet skall og saft av appelsinen.
3.
Visp eggedosis av egg og sukker. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i litt kokende vann. Rør smeltet gelatin i ost/ sjokoladeblandingen. La den stå litt før eggedosisblandingen has i.
4.
Hell alt fyllet over kjeksbunnen og la den stå noen timer på et kjølig sted før den pyntes.
5.
Ved servering:
Pynt med revet sjokolade og appelsinskall og gjerne med jordbær eller annen bær eller frukt.