Ostemuffins

Ingredienser
1,5 dl seterrømme 3 dl hvetemel 1 ts bakepulver 100 gr revet ost 2 egg 4 ss finhakket friske urter f.eks timian/basilikum/ oregano …( eller andre krydder)
Tilberedning
1. Alt røres sammen 2. Stekes på 200 grader på miderste rille i ca. 15 min. Passer godt som tilbehør istedenfor rundstykker, hvitløksbrød osv..

Mer om Ostemuffins

Ostemuffins er virkelig en fantastisk oppfinnelse for de som elsker både ost og bakst. Det er mange forskjellige typer av ostemuffins, der hver type har sin egen unike vri. Her skal vi lære mer om opprinnelsen, variasjonene og kakernes favoritt kombinasjoner når det gjelder ostemuffins.

Ostemuffins kommer opprinnelig fra engelske «cheese muffins», og ble senere adoptert av andre nasjonaliteter. Presist når og hvor de første ostemuffinsen bakte, er noe usikkert, men det er en allment akseptert historie at de ble introdusert i England rundt 1700-tallet. Den opprinnelige oppskriften inneholdt en enkel kombinasjon av mel, egg, bakepulver og ost. Over tid har denne oppskriften utviklet seg til å inkludere et utvalg av ingredienser som inkluderer ulike typer oster, urter og krydder for å gi muffinsene mer smak.

I dag finnes det mange variasjoner av ostemuffins over hele verden. Variasjonene kan være i form av forskjellige typer ost som brukes, tilsette ekstra ingredienser som bacon, løk eller hvitløk, eller eksperimentering med ulike urter og krydder. For eksempel er fetaost muffins populært i Middelhavslandene, mens Amerikanerne ofte foretrekker cheddar ostemuffins, noen ganger tilsatt jalapenos for ekstra spark.

En annen spennende ting med ostemuffins er at de kan tilpasses og endres etter individuelle smakspreferanser, dietter og livsstil. For de som ønsker å lage en sunn versjon, kan du prøve å bruke fullkornsmel i stedet for hvitt mel, og redusere mengden av ost. For de som ikke tåler egg, kan egg erstattes med linfrø eller chiafrø. For de som følger en glutenfri diett, kan de bytte ut det vanlige melet med en glutenfri variant.

En favoritt blant mange ostemuffinselskere er kombinasjonen av ulike oster. Noen liker å blande kraftig ost som blå og cheddar, mens andre foretrekker en mildere variant med mozzarella og gouda. Ved å blande oster kan du skape en muffin med en kompleks og dybde av smaker som vil tilfredsstille enhver ostelskers smaksløker.

Avslutningsvis gir populariteten til ostemuffins med sin allsidighet et klart signal om at denne baksten har kommet for å bli. Så neste gang du har lyst på noe litt annet til frokost eller lunsj, prøv en ostemuffin. Du vil sannsynligvis bli overrasket over hvor deilig de kan være!.

Legg igjen en kommentar