Ingredienser

4 ss hvetemel
2 1/2 dl melk
150 g nyrevet vellagret ost, mager
4 eggeplommer
6 eggehviter
1 ss maisenna
margarin og mel til formen

Tilberedning

I stekeovn: 30-40 minutter ved 175 gr. varme nederst i ovnen.

Smelt margarinen i en tykkbunnet kjele, ikke aluminium, og rør inn melet. Spe med melken under omrøring, slik at sausen blir jevn. La det koke noen minutter ved svak varme. Løft kjelen vekk fra varmen og rør inn revet ost. La sausen bli avkjølt. Rør inn eggeplommene, én om gangen, og maisennamelet. Smak til.

Sett ovnen på 175 gr. Stivpisk eggehvitene. Rør halvparten varsomt inn i soufflérøren, vend så resten forsiktig inn. Hell røren i en godt smurt og melet form. Fyll formen bare 2/3 full fordi souffleen hever under steking.

Server souffleen direkte fra ovnen.