Ingredienser:

800 gram laksefilet
Hav-salt og nykvernet pepper
1 dl. hakket, frisk dill
1 rød chilli
revet skall av 1 sitron
3 ss olivenolje
2 ts. flytende honning

Saus
75 gram hakket, frossen spinat (opptint)
1 dl hakket, frisk basilikum
1hvitløk, presset
2 dl creme fraiche
1 ts dijonsennep
noen dråper tabasco
havsalt

Tilberedning:

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Krydre laksen med salt og pepper.
3. Fjern frøene og finhakk chillien. bland med dill, sitronskall, olivenolje og honning. Smør blandingen over laksen.
4. Stek laksen i en ildfast, smurt form midt i ovnen i ca 20 min.

5. Saus:
La spinaten renne av seg gjennom dørslag, press ut all væske. Bruk stav-mixer, og bland deretter sammen alle ingrediensene til en grønn, kald saus.

Server laksen med saus og kokte poteter.

Porsjoner:
4