Ingredienser:
2 kg. familieribbe eller tynnribbe
3 ts. salt
2 ts. pepper
2 dl. vann
Tilberedning:
1. Rut ribba godt ned i svoren med en spiss kniv.
2. Gni ribba inn med salt og pepper, helst 2-3 dager før steking for best smak.
Legg ribba med svorsida ned og dekk den med aluminiumsfolie- la den stå kjølig.
3. Legg ribba med svoren opp med en asjett eller rist under (for at fettet skal renne av).
4. Hell over ca. 2 dl. vann og dekk langpanna godt med aluminiumsfolie.
5. Ovnen settes på 230 C.
6. Ribba settes midt i ovnen og dampes ca 50 min.
Ribba blåser nå opp og svoren vil sprike.
6. Ta ribba ut av ovnen, fjern folien og reduser varmen til 200 C. (asjetten skal ligge under ribba)
7. Sett langpannen tilbake i ovnen og la den steke ca 2 timer.
8. La ribba hvile ca 15. min før du skjærer serveringsstykker.
Lag saus/sky etter ønske, men lurt å bruke den gode kraften fra ribba.
Serveres med grønnsaker etter ønske, men rødkål , stekte epler og svisker smaker godt.
Porsjoner:
4