Ingredienser:
1 stk lammelår
2 ss provencekrydder
1 ss dijonsennep
2 ss soyasaus
4 fedd hvitløk
5 ss olivenolje
2 dl brødrasp
1 ts grovkvernet pepper
1 liten aubergine
1 squash
2 stk paprika
2 stk løk
10 stk cherrytomater
Tilberedning:
1
Forvarm ovnen til 175 °C. Bland provencekrydder, dijonsennep, soyasaus, hakket hvitløk, 3 ss olivenolje, brødrasp og pepper, og smør det jevnt over lammelåret.
2
Ha 2 ss olivenolje i en langpanne. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og legg lammelåret i panne. Del aubergine, squash, paprika og løk i biter.
3
Ha grønnsakene og hele cherrytomater i pannen, og stek lammelåret til det har kjernetemperatur på 70 °C, ca. 1 ½ time. La kjøttet hvile litt før servering.
Porsjoner:
6