ca 600 gram laksefilet med skinn
1 pk rucolasalat
4 ss olje
1 ss rødvinseddik/vineddik
salt og pepper
(evt. 1 dl hvitvin)
Sett ovnen på lav varme, ca 100ºC. Gni inn laksefileten med salt. Ta en kjele med lokk som passer til fileten (den kan evt. deles opp) og kok opp 2 dl vann, eller 1 dl vann og 1 dl vin. Ha i fisken og legg på lokket. Sett i stekeovnen i ca 15 min. Ta ut fisken og dra av skinnet. Hvis skinnet ikke løsner lett, er ikke fisken ferdig. Vask og tørk rucolabladene. Rør sammen olje og eddik og vend
rucolabladene i vinaigretten. Dryss salt og nykvernet svart pepper over. Rucola har såpass mye kryddersmak i seg selv at det ikke er strengt nødvendig med eddik. Salt, pepper og olje er egentlig nok. Legg en eng av ruccola salat plasser fiskestykket på toppen, pynt evt. med finhakket løk og litt salat på toppen.