4 makreller á ca 500 g
4 ss olivenolje
1 ts salt
Kvernet pepper
4 bifftomater
1/2 potte frisk basilikum
800 g poteter
Oliven-/sitronsaus:
3 ss sitronsaft
2 ss finhakket sjalottløk
1 1/2 dl olivenolje
Salt og pepper
Filetér fisken og skjær bort alle bein. Vask filetene og tørk dem med litt tørkerull. Krydre med salt og pepper og smør filetene inn med olivenolje. Pensle grillristen grundig med olje, eller bruk fiskerist. Makrell, torsk, sei og uer setter seg lett fast. Grill med kjøttsiden ned på sterk varme i 2 minutter. Snu fisken og grill 2 minutter på skinnsiden.
Mens du griller fisken grilles tykke skiver bifftomat som kun er smurt inn med olivenolje, salt og pepper. De trenger like lang tid som fisken. Når fisken er ferdig, anrettes den på grillede tomater og drysses med frisk basilikum. Alle sausingrediensene blandes godt. Dette er en vanlig vinaigrette, men med sitronsaft i stedet for eddik. Sausen helles over fisken. Serveres sammen med nykokte poteter.