ca. 250 gr skinke ( fra boks ) evt. pølse
250 gr pastaskruer flerfarget evt. makaroni
1 gulrot
½ løk
2 ss margarin
3 ss hvetemel
¼ ts pepper
ca 7,5 dl melk
200 gr cheddar eller annen hvit ost
1/2 paprika
( 1/3 fersk chillipepper)
Kok opp vann i en stor gryte og tilsett pastaen. Kok etter anvisning på pakken. Skrell gulroten og skjær i fyrstikk store strimler og la dem koke med de siste 2 min. av koketiden til pastaen. Slå av vannet. Finhakk løk og fres den i litt margarin til den er myk og blank. Rør inn mel og pepper og tilsett melken. Rør sausen kraftig og la den koke opp og bli tykk og boblende. Riv opp osten og tilsett mesteparten i sausen og la den smelte. Skjær opp paprika, chilli og skinke i terninger. Rør sammen saus, pasta, paprika, chilli og skinke og hell i en ildfast form. Dryss over ost og sett formen i stekeovnen.
Stekes 175 grader, midt i ovnen eller rillen under i ca 25-30 minutter.
Server retten som den er, eller lag en frisk salat og brød attåt.