Ingredienser
3 ss. margarin
4 ss. hvetemel
3 dl. melk
¾ ts. salt
Smelt margarinen og rør i hvetemelet. Spe med melken rør godt mellom hver speing. Smak til med salt.
5 eggeplommer
200-300 gr. reven ost
Tilberedning
Ta kjelen av platen og rør i eggeplommene, en om gangen. Bland så inn revet ost.
Pisk 5 eggehviter stive og vend dem forsiktig i røren til slutt.
Steketid:200 grader, suffle form (rund form med høye rette kanter), ca. 30 minutter, nederste rille.
Serveres med en gang.
Gjestene skal vente på suffleen, ikke omvendt.
Deilig ostesuffle, lett å få til. Jeg hadde følelsen av at jeg tok i litt for mye mel, røren ble tykk, men det kan hende at mine spiseskjeer med mel var mer «toppet», reduserer neste gang. Jeg tok 250 g blandet ost, kunne godt ha vært 300 gram og iblandet litt ost med mye smak for en spiss på smaken. Men jeg tror det er viktig å ikke bruke for mye av for fete oster. Jeg måtte skru ned temperaturen litt på slutten fordi suffleen ble veldig mørk oppå, men den ble ikke svart. alt i alt – anbefales!