Bunn:
150gr. margarin
200gr. hvetemel
2ss. vann
Fyll:
150gr. skinke
hakk opp ca.10cm. purreløk
250gr. revet Norvegia, eller Jarlsberg ost
4egg
2 ½ dl. melk
½ ts. salt
½ ts. pepper
Paiform: 24cm. i diameter
I stekeovnen: 200 gr. I ca.15 min. ( forsteking av bunn ). 175 grader i 35 minutter ( m/fyll ).
Ha kald margarin og hvetemel i foodprocessoren, kjør maskinen ca. 15 sekunder, tilsett vannet og kjør maskinen til deigen samles til en ball, ( det går veldig raskt ).
( Dersom du ikke har foodprocessor kan deigen lages slik:
Smuldre margarin og mel. Rør inn vannet og lag en jevn deig. )
Trykk deigen ut i paiform og prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen.
Hakk skinke og purreløk. Legg det i bunnen av paiskallet, dryss på litt av den revne osten. Visp lett sammen egg, melk og krydder, og hell blandingen i formen. Dryss på resten av den revne osten. Stek paien og server den varm.
Bruker denne oppskriften hver gang jeg lager pai, og den blir veldig god. Pleier noen ganger å bruke 100 g grovt mel og 100 g hvetemel i tillegg til at jeg bytter ut purreløken med brokkolien – da blir paien best! Anbefales på det varmeste.
Som en ungdom som er kresen på enkelhelt var denne ypperlig.
Jeg dobblet oppskriften og fikk mat til 2 + frokost dagen etterpå.
Syns bunnen ble litt rar, kanskje litt får våt? Kan hende jeg ikke forstekte nok etter å ha dobblet oppskriften, men tror jeg blir å lage litt mindre bunn neste gang.
Anbefales! 🙂
den var syykt god..
Ikke så god anbefaler heller en annen oppskrift
Hvor mange er denne oppskriften til?
kjempegod! 😀