1 håndfull fersk rosmarin uten stilk
4×200 gram fiskebiffer (slettvar, piggvar eller kveite)
extra virgin olivenolje
havsalt
nykvernet pepper
2 store skrelte sitroner i tynne skiver
1 stor håndfull salte kapers
8 fine ansjosfileter
litt hvitvin
Forvarm ovnen til 200C. Støt rosmarinen i en morter for å få ut smaken. Tilsett 6 spiseskjeer extra virgin olivenolje og rør sammen. Bruk halvparten av denne smaksoljen til å smøre fiskebitene. Tilsett salt og pepper og ha i en ildfast form eller et bakebrett. Legg fire eller fem tynne skiver med sitron over hver fiskebiff.
Strø over kapersene (etter at du har helt ut vannet), og legg ansjosfiletene over fisken. Hell resten av smaksoljen over, og la det hele steke høyt i ovnen i ca. 25 minutter hvis du har fiskebiffer på ben, eller 15 minutter hvis det er fileter.
Nå kan du ha i litt vin hvis du har lyst. Ta formen ut av ovnen og la maten hvile i fem minutter, akkurat som man gjør med biffer og steiker. Noen ganger liker jeg å kryste litt ekstra sitronjuice over fisken, så juicen kan blande seg med oljen og steikesaften og bli en deilig, naturlig saus.
Kan gjerne serveres med dampede grønnsaker eller en god crispy salat.