Ingredienser

1 kg fersk laks, en benfri side med skinnet på
2 dl olivenolje
en bunt med knippe dill
salt, pepper

Tilberedning

Legg laksen med skinnsiden ned i en ildfast form. Krydre hele laksen med salt og pepper. Finhakk dillen og dekk laksen med dill. Hell over olivenolje og la laksen stå fremme i romstemperatur og marineres i ca. 5 timer. Var nøye med å dekke til formen med håndkle eller folie.

Før stekingen, vender du laksen slik at skinnsiden kommer opp og kjøttsiden og dill vender ned.

Sett ovnen på 175 grader og stek laksen i presis 22 minutter.

Løft bort skinnet mens laksen ennå er varm og skinnet slipper lett.

Servering:
Nå kan laksen serveres varm eller kald. Lunken er et godt alternativ. Server den med masse fersk dill og gjerne med tomatbåter rundt.

Serveres med eplesaus (se nedenfor) og nypoteter.

Eplesaus:

Lag terninger av like deler eple og agurk. Bland dette med creme fraiche og smak til med fransk sennep, salt og pepper.

Sausen skal være kald ved servering.