Ingredienser

800 g poteter
2 dl melk
Salt og rosepepper

4 gulrøtter
1 appelsin

1 agurk
1 rødløk
1 dl olje
3-4 ss eddik

4 biter torskeloin à 160 g
2 ss smør
40 g laksekaviar
Dill til pynt

Tilberedning

Kok poteter møre og mos med melk. Smak til med salt og pepper.

Skrell gulrøtter og del på langs. Kok møre i saltet vann. Rasp skallet av appelsinen og skjær ut pene fileter. Glasér gulrøtter med appelsinskall og 1 ss smør, ha til slutt i appelsinfileter.

Kutt agurk og rødløk i terninger og mariner i olje og eddik, smak til med salt og rosepepper.

Ha fiskestykker i ildfast form med 1 ss smør og salt på. Stek i ovn på 180 °C i 12-15 min til fisken er akkurat gjennomstekt.

Pynt retten med dill og kaviar.

Smak gjerne til potetstappen med sennep, karri eller liknende. Ha gjerne noen reker til.