Ingredienser

2 små poteter, skrubbet
5 ss olivenolje
375 g italienske pølser, flådd og smuldret
1 gulrot, skrelt og hakket
80 g sjampinjonger, i tynne skiver
4 ss hakket persille
6 egg, lett sammenvispet

Tilberedning

Kok potetene med skallet på i lettsaltet vann til de blir møre, men ikke koker i stykker. La potetene renne av og skjær dem i biter, men behold skallet på. Leg potetene til side.

Varm 2 ss av oljen i en 26 cm stekepanne på middels varme. Stek pølsekjøttet til det er gyllenbrunt – trekk opp store flak med en tresleiv. Ta opp kjøttet med en hullsleiv og legg det over i en bolle. Ha løk i pannen og fres den gyllen. Tilsett gulrot og fres i omkring 5 min eller til det blir mykt.. Tilsett nok en ss olje. Fres soppen til den er gyllen og all væsken er dampet bort. Smak om nødvendig lett til. Ha innholdet i pannen over i bollen med pølsekjøttet.

Forvarm stekeovnsgrillen til middelsterk varme. Ha resten av oljen i pannen. Pres potetene til de begynner å få gyllen skorpe her og der. Rør inn persille og innholdet i pølsebollen. Stek i et par minutter. Skru ned til middels svak varme. Tilsett egg og rør med tresleiv slik at eggene renner under her og der. Sett pannen under grillen når bunnen har satt seg. Fritattaen skal stivne så vidt nok til at den kan skjæres i stykker. Ikke stek den for lenge, den er best når den fremdeles er litt myk. Serveres varm med godt brød til.