Ingredienser:
– 1 terning grønnsaksbuljong
– 1/2 ts tørket timian
– 6 poteter
– 4 gulerøtter
– 1 løk
– 1 liten/mellomstor purre
– 1 brokkoli
– 1/2 matfløte el rømme el creme fraiche
– 1 ss maisenna
– 2ss sennep
– salt og pepper
– 2-3 middagspølser eller 6 wienerpølser

Fremgangsmåte:
Kok opp 5dl buljong (vann+terning) sammen med timian i en vid gryte med lokk.

Skrell poteter, gulrøtter og løk og skjær dem i skiver som kokes i buljongen i ca 10min.

Purren splittes, renses, skylles og skjæres i biter. Brokkoli deles i buketter. Legg dette i gryta og la det surre videre i ca 5min.

Maisenna røres i matfløte/rømme/creme fraiche sammen med sennep + litt salt/pepper, for så å røres i gryta.

Når sausen småkoker, tilsettes grovt oppskåret pølsebiter som trekkes i sausen.