1 kylling
1 boks snegler evt. dypfryste snegler med hvitløk
1 kg blåskjell
1 løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, grovhakket
Salt
3-4 dl langkornet ris
3-4 ss olivenolje
1 g safran
Stykk kyllingen og ha den i en kjele sammen med løk og hvitløk og vann til det dekker, minimum 1 l. La koke i 10 min og tilsett blåskjellene, sett på lokk og la fosskoke i 5 min til skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke åpnes. Sett kylling og blåskjell til side og sil kraften. Smak til med litt salt, men husk at den skal koke inn; vær forsiktig. Varm oljen i en stor stekepanne, vid kjele eller wok og sauter (fres) risen til den skifter farge. Da vil den være i stand til å oppta mer væske. Begynn med å tilsette 3-4 dl kraft og safran. La surre på middels varme uten lokk, og rør forsiktig. Tilsett mer væske etter hvert som risen suger til seg. Etter 10-20 minutter skal risen være sterkt gul og mør. Brun kyllingstykkene i varm olje i en gryte eller panne og bland med blåskjell, ris og snegler til alt er blitt gjennomvarmt. Server, gjerne med godt brød og aïoli (hvitløksmajones).