Ingredienser:
br> 3 dl. hvetemel
125 gr. margarin
3 ss. vann
Fyll:
1 ss. matolje
250 gr. kjøttdeig
1 dl. hakket purre
1 ss. tomatketchup
1 ss. sennep
½ ts. salt
½ ts. oregano
1-2 krm. kajennepepper
3 egg
3 ½ dl. husholdningsfløte
½ ts. salt
(1-2 ss. hakket pepperoni)
3 ½ dl. revet ost
Fremgangsmåte:
br> Hakk smøret i melet. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. Dersom du har en foodprocessor lager du deigen raskt i den. La deigen hvile kjølig ca. 1 time.
Kjevle eller klem deigen ut til en rund leiv på melet bord (eller rett i paiformen). Legg leiven i en form ca. 25 cm. i diameter, slik at bunn og kanter i formen er dekket. Prikk bunnen med en gaffel.
Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Fyll:
Varm oljen i en stekepanne. Brun kjøttdeigen og purren i ca. 5 minutter. Tilsett ketchup, sennep, salt og krydder og smak til.
Hell kjøttsausen i paibunnen.
Visp sammen egg og fløte med en gaffel, og tilsett salt, (pepperoni) og ost.
Hell eggestanden over kjøttsausen i paibunnen og stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca. 30-35 minutter. La paien hvile i ca. 10 minutter før den serveres.
Serveringstips:
Kjøttdeig og eggestand med sprø bunn blir en kraftig pai som holder til mange. En avokadosalat eller tomatsalat smaker godt til.