Ingredienser:
br> PAIBUNN
125 gram smør
200 gram hvetemel
2 ss kaldt vann
FYLL
250 gram kokt kyllingkjøtt
3 dl ost
1 løk
1 purre
150 gram frisk eller dypfryst
spinat
4 egg
2 dl melk eller fløte
salt og pepper
Fremgangsmåte:
br> 1. Smuldre smør og mel, gjerne i hurtigmikser. Tilsett vann og elt lett. Fordel deigen, også oppover kantene, i en middels stor paiform. Prikk med gaffel. Forstek ved 200 grader i 10 minutter.
2. Hakk løken, skjær paprika i ringer og kylling i strimler. Riv osten.
3. Hvis du bruker frisk spinat, må den forvelles og vannet må presses av.
4. Fres løken blank sammen med spinat og purre.
5. Tilsett kyllingkjøtt i strimler, deretter osten.
6. Visp egg og melk eller fløte lett sammen. Smak til med salt og pepper.
7. Fordel fyllet i paiskallet, og hell eggeblandingen over. Stek ved 175 grader i ca. 30 minutter.