Ingredienser:
Paideig: 3 dl hvetemel 1/5 ts salt 100 g smør/margarin 3 ss vann Fyll: 400 g kjøttdeig 1 finhakket løk 1 vårløk 1 båt hvitløk smør/margarin til steking 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 ts tørket basilikum 1 ts tørket timian 12- 15 stjerneløk/småløk 2 dl melk 2 egg 2 dl revet ost

Fremgangsmåte:
Smuldre smør/margarin med melet og tilsett salt og vann. Elt deigen sammen og la den ligge kaldt mens du gjør klar fyllet. Rens og finhakk løk, vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og urter. Hvis du lar stjerneløken ligge i litt varmt vann før du renser den, blir skallet enklere å fjerne. Trykk deigen ut i en smurt paiform og la deigen henge litt utenfor kanten for å unngå at den krymper under steking. Prikk deigen godt med en gaffel. Forstek paibunnen på 200? C i ca. 10 minutter. Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien. Stek paien på nederste rille til eggeblandingen har stivnet ogpaien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter. Tips: for en magrere paideig kan du godt bruke kesam eller cottagecheese isteden for smør/ margarin.

Mer om Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kjøttdeig og stjerneløk er en rett som kombinerer to populære ingredienser på en innovativ og smakfull måte. Til tross for den noe ukonvensjonelle kombinasjonen, har dette blitt en elsket rett for mange nordmenn. Det tilbyr en balansert blanding av smaker og teksturer som en hver gane vil sette pris på. Det er en rett som kan nytes til enhver anledning, det være seg en vanlig hverdagsmiddag eller en anledning der man ønsker å imponere sine gjester.

Paien er laget av en enkel paideig, som er en kombinasjon av mel, margarin og vann. Kjøttdeig er gjerne stjernen i fyllet og gir en solid og mettende base. Den saftige og smakfulle kjøttdeigen gir et fint motspill til det søte og litt krydrede stjerneløket. Stjerneløk, også kjent som sjalottløk, er en type løk som har en mildere og mer delikat smak enn vanlig løk. Den er også mindre i størrelse og har en attraktiv, stjerneformet form når den er skrellet og kuttet, noe som gir denne paien et kunstnerisk utseende.

Tilviklingsprosessen til denne paien er ganske rett frem. Paideigen må først lages og hvile en stund i kjøleskapet. Deretter stekes kjøttdeig og stjerneløk sammen med andre ingredienser som hvitløk, urter og krydder til de er møre og har absorbert all den deilige smaken. Paideigen rulles deretter ut og plasseres i en paiform, før fyllet legges oppå og paien er klar for steking.

Selv om den klassiske paien med kjøttdeig og stjerneløk er utrolig velsmakende, er det mange mulige varianter av denne retten. Man kan for eksempel tilsette forskjellige grønnsaker som paprika, sopp eller spinat for en sunnere vri. Hvis man ønsker en mer kremet pai, kan man legge til ost og fløte i fyllet. Mulighetene er mange, og det er nettopp dette som gjør pai med kjøttdeig og stjerneløk til en så tiltrekkende rett.

Pai med kjøttdeig og stjerneløk er en kulinarisk skatt som alltid vil bli verdsatt i det norske kjøkkenet. Den gir en smaksopplevelse som er vanskelig å glemme og gir samtidig rom for kreativitet og variasjon. Med sin enkelhet i tilberedning og rikdom i smak, er det ingen tvil om at denne retten vil fortsette å glitre på middagsbordet i de norske hjem.