Antall porsjoner: 8

Ingredienser:
40 g smør
500 g finhakket løk
2 knuste hvitløkfedd
1 ss finhakket frisk timian
350 g ferdig butterdeig, tint
200 g hvit geitemelkost, f.eks chevre
havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte:
Smelt smør over lav varme og stek løk, hvitløk og timian i 20-25 minutter til alt er mørt og gyllent. Avkjøl. Legg deigen på en melet flate og kjevle et rektangel på 20 x 40 cm, beskjær kantene. Skjær rektangelet i to på langs og fire på tvers, så du får åtte biter à ca 10 x 10 cm.

Fordel løkblandingen utover deigen, men etterlat en smal kant ytterst. Skjær osten i 8 skiver og dander dem i midten av hver firkant. Legg paiene på en bakeplate og stek i forvarmet ovn (220 grader) i 12-15 minutter, til de er hevet og osten er gyllen. Avkjøl litt og server lunkne.

Når løk stekes i smør lukter det bare himmelsk! Denne enkle løkpaien med kremaktig geitemelkost smaker best varm, men er også deilig som kald.
Server med salat.