Ingredienser

Paibunn:
150 gr. hvetemel, 150 gr. smør og en ss kaldt vann – blandes til deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Deigen presses tynt ut i en paiform og forstekes ca 10 min på 220 grader.

Tilberedning

Stuing:
1 løk, 1 hvitløk, 1 stilk løpstikke, noen solrøekede tomater freses/wokes/ blancheres i olivenolje. Strø over en toppet ss hvetemel, spe med et par dl fløtemelk, la det koke et par minutter. Rør inn ca. 1 liter hakket skavllerkål, eller annet bladugress, brennesle, meldestokk e.l. Bland også gjerne i en del ferske krydderurter: sar, oregano, timian. Når ugresset har sunket, smak til med havsalt og rikelig nykvernet pepper, riv ev. i 1/2 muskatnøtt.
Hell stuingen opp i den forstekte paibunnen, strø over reven gul ost og stek i et kvarter på 220 grader til den er gyllen.