4-5 dl friske mynteblad pakket tett sammen
6 dl vann
750 gr. sukker
1/2 flaske Certo
3 ss nypresset sitronsaft
Ha myntebladene i en kjele og tilsett vann. Varm langsomt opp og la det koke 1-2 minutter. Sett kjelen tilside og la myntebladene stå og trekke under lokk i 10 minutter. Sil myntekoket. Gi det et oppkok. Rør sukkeret i litt etter litt slik at det blir oppløst. Tilsett sitronsaft og Certo. La blandingen fosskoke i 1 minutt. Sett kjelen til side et par minutter. Skum godt av alt skum og den tynne hinnen som dekker geleen.
Fyll geleen på varme glass. Lukk dem med det samme. Legg gjerne et par friske mynteblad i hvert glass, eller dryss i litt tørket mynte.
Hvor mange gram certo fruktpektin erstatter den halve flasken med serto?
Står på posen at den erstatter flytende serto, men ikke i hvilket forhold. Flytende serto lages visst ikke lenger.
Denne oppskriften er god. Jeg brukte den i fjor men tilsatte grønn konditorfarge for å få den grønn. Veldig god og delikat til alle typer lam.