Bunn:
150gr. margarin
200gr. hvetemel
2ss. vann
Fyll:
150gr. smårettebacon
150 gr.oppdelt sopp
hakk 1-3 ss. gressløk eller purreløk
250gr. revet Norvegia, eller Jarlsberg ost
4egg
2 ½ dl. melk
½ ts. salt
½ ts. pepper
Paiform: 24cm. i diameter
I stekeovnen: 200 gr. I ca.15 min. ( forsteking av bunn ). 175 grader i 35 minutter ( m/fyll ).
Ha kald margarin og hvetemel i foodprocessoren, kjør maskinen ca. 15 sekunder, tilsett vannet og kjør maskinen til deigen samles til en ball, ( det går veldig raskt ).
( Dersom du ikke har foodprocessor kan deigen lages slik:
Smuldre margarin og mel. Rør inn vannet og lag en jevn deig. )
Trykk deigen ut i paiform og prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen.
Sprøstek baconet. Fres soppen i baconfettet, la løken surre med mot slutten. Legg bacon, sopp og løk i bunnen av paiskallet, dryss på litt av den revne osten. Visp lett sammen egg, melk og krydder, og hell blandingen i formen. Dryss på resten av den revne osten. Stek paien og server den varm.