Ingredienser

Bunn:

150gr. margarin

200gr. hvetemel

2ss. vann

Fyll:

150gr. smårettebacon

150 gr.oppdelt sopp

hakk 1-3 ss. gressløk eller purreløk

250gr. revet Norvegia, eller Jarlsberg ost

4egg

2 ½ dl. melk

½ ts. salt

½ ts. pepper

Paiform: 24cm. i diameter

Tilberedning

I stekeovnen: 200 gr. I ca.15 min. ( forsteking av bunn ). 175 grader i 35 minutter ( m/fyll ).

Ha kald margarin og hvetemel i foodprocessoren, kjør maskinen ca. 15 sekunder, tilsett vannet og kjør maskinen til deigen samles til en ball, ( det går veldig raskt ).

( Dersom du ikke har foodprocessor kan deigen lages slik:

Smuldre margarin og mel. Rør inn vannet og lag en jevn deig. )

Trykk deigen ut i paiform og prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen.

Sprøstek baconet. Fres soppen i baconfettet, la løken surre med mot slutten. Legg bacon, sopp og løk i bunnen av paiskallet, dryss på litt av den revne osten. Visp lett sammen egg, melk og krydder, og hell blandingen i formen. Dryss på resten av den revne osten. Stek paien og server den varm.