50 gr. margarin
1 dl. hvetemel
5 dl. H-melk
4 egg
½ ts. bakepulver
½ ts. salt
Sett ovnen på 225 grader. Kle en langpanne, 30×40 cm., med bakepapir. Spray over med formfett.
Smelt margarinen i en kjele og rør i melet. Ta kjelen av varmen og rør i eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og vend dem i røren sammen med bakepulver og salt. Hell røren i langpannen og bre den glatt utover. Stek pannekaken midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Vend den ned på bakepapir og dra forsiktig av papiret. La den ligge til avkjøling under langpannen
Fyll 1:
2 ss. margarin
3 ss. hvetemel
2 dl. hønsebuljong av terning
1 boks blåskjell (225 gr.) eller
1 boks krepshaler
1 dl. kremfløte
150 gr. rensede reker
(ca. 500 gr. med skall)
½ dl. finhakket dill eller persille
1/5 ts. sort pepper
salt
2 dl. revet ost til garnering
Smelt margarinen til stuingen og rør i melet. Spe med kraften fra blåskjellene, buljongen og fløten.La stuingen koke et par min. Bland forsiktig i blåskjell og reker og smak til med dill/persille og pepper. Fordel den varme stuingen på pannekaken og rull den sammen som en rullekake. Legg rullen over på et fat og dryss osten over. Gratiner rullen høyt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter om den er varm når den settes inn, og ved 225 grader i ca. 10 minutter om den er kald.
Server pannekakerullen med grønn asparges eller en frisk salat. Brød og hvitvin er godt til.
Fyll 2:
2 ss. margarin
3 ss. hvetemel
300 400 gr. kjøttdeig
ca.200 gr. sopp (fersk eller hermetisk)
ca. 10 cm. hakket purre
2 dl. H-melk
1 dl. buljongkraft
(1/2 boks naturell smøreost)
(100 gr. smårettebacon)
Salt, pepper eller pizzakrydder etter smak.
2 dl. revet ost
Du kan også tilsette 1 boks med skinnfrie tomater i fyll 2, dersom du liker godt tomatsmak.
Brun kjøttdeig, sopp og evt. smårettebacon. Dryss over hvetemelet og spe med melk og kraft.
Tilsett smøreost, hakket purre og evt. hermetiske tomater. La alt koke ca. 10 minutter. Fordel fyllet over pannekaken og gjør som beskrevet på fyll 1.