Ingredienser
3 egg 1 liter melk 1 dl sukker 3 ts salt 7 dl mel 0,5 – 1 kg bacon eller flesk
Tilberedning
# Bland egg, melk, salt, sukker og mel i en bolle til en tykk røre. La røren svelle i minst 30 minutter. Kutt bacon eller flesk opp i små strimler og stek mens røren sveller, ta vare på fettet og ha baconbitene i en skål. Stek pannekakene på middels varme i baconfettet og dryss noen baconstrimler over hver pannekake. Bruk en stor øse så pannekakene oppnår ‘middagstykkelse’, det skal IKKE være tynne dessertpannekaker. Legg de stekte pannekakene under lokk så de holder seg varme og ikke blir harde, eller server fortløpende. Serveres vanligvis med søtt syltetøy (jordbær, blåbær, bringebær) eller sukker. Dersom man ønsker tynne dessertpannekaker må røren lages tynn, og det skal brukes sterk varme og en liten øse. Man kan da med fordel sløyfe saltet og gjerne ha flere egg i røren. Slike dessertpannekaker passer fint å servere med iskrem eller vaniljesaus, eller som tilbehør under andre desserter. For de mer avanserte kan pannekakene flamberes i en cognacsaus eller danderes på kunsterisk vis. Mer alternative serveringstips for pannekaker: # Ha litt sjokolade eller nugatti i pannekaken før den er ferdigstekt, slik at den fylles med smeltet sjokolade. Det passer også bra med bananbiter sammen med sjokoladen i denne varianten. # Kokt skinke er en bra erstatning for baconflesk. Legges kald på ferdigstekte pannekaker. # Man kan stable opp en kake med diverse fyll og krem imellom hvert lag. # Pannekakene kan rulles med pizzafyll eller kjøttsaus og deretter gratineres med ost. # Eller de kan serveres med lønnesirup på amerikansk manèr.

Om Pannekaker med bacon

Dagens Lidenskapelige Utvikling: Pannekaker med Bacon

Hver nasjon har sin egen versjon av deilige pannekaker, og Norge er intet unntak. Men hva om vi presset den kulinariske grensen litt og blandet tradisjon med innovasjon? Resultatet potensielt? Pannekaker med bacon!

Bacon entusiaster vet godt at denne knasende ingrediensen kan trylle opp en hvilken som helst oppskrift, og pannekaker er intet unntak. Oppskriften er enkel, men kan tilpasses avhengig av om du foretrekker et søtt eller salt preg.

Pannekaker med bacon stammer ikke fra en norsk tradisjon, men er inspirert av den amerikanske frokostklassikeren, bacon og sirup-pannekaker. Måltidet har gradvis funnet sin vei inn i det norske kjøkkenet, og ble raskt en favoritt på grunn av sin unike smaksammensetning.

Lagringen av dette måltidet er også et viktig aspekt å merke seg. Pannekakene kan lagres i kjøleskapet i opptil to dager eller fryses ned for lengre oppbevaring. For å beholde den friske og smakfulle kvaliteten anbefales det å pakke dem separat og varme opp rett før servering. For ytterligere smak kan du tilsette litt ekstra bacon til den oppvarmede pannekaken, noe som garantert vil fremkalle et lykkelig smil.

Til slutt, for de matinteresserte som er villige til å eksperimentere litt, kan du prøve et bredt spekter av tillegg, som lønnesirup, jordbærsyltetøy eller til og med kremost. Nøkkelen er å finne den perfekte balansen mellom de søte og salte smakene.

Kort sagt; pannekaker med bacon er en spennende, velsmakende og enkel middagsrett som vil imponere båe store og små. De tilbyr en perfekt sjanse til å slippe løs din kreative side i kjøkkenet, og oppdage en ny måte å nyte den norske tradisjonen for pannekaker. Så ta frem stekepannen og prøv denne delikatessen. Nyt smakseksplosjonen!

Denne innføringen i pannekaker med bacon vil forhåpentligvis inspirere deg til å lage din egen versjon av denne allsidige retten. Mulighetene er endeløse. Og husk, hvert måltid smaker bedre med litt eventyr og oppdagelse bak det.