Ingredienser

3 egg
1 liter melk
1 dl sukker
3 ts salt
7 dl mel
0,5 – 1 kg bacon eller flesk

Tilberedning

#

Bland egg, melk, salt, sukker og mel i en bolle til en tykk røre. La røren svelle i minst 30 minutter. Kutt bacon eller flesk opp i små strimler og stek mens røren sveller, ta vare på fettet og ha baconbitene i en skål. Stek pannekakene på middels varme i baconfettet og dryss noen baconstrimler over hver pannekake. Bruk en stor øse så pannekakene oppnår ‘middagstykkelse’, det skal IKKE være tynne dessertpannekaker. Legg de stekte pannekakene under lokk så de holder seg varme og ikke blir harde, eller server fortløpende. Serveres vanligvis med søtt syltetøy (jordbær, blåbær, bringebær) eller sukker.

Dersom man ønsker tynne dessertpannekaker må røren lages tynn, og det skal brukes sterk varme og en liten øse. Man kan da med fordel sløyfe saltet og gjerne ha flere egg i røren. Slike dessertpannekaker passer fint å servere med iskrem eller vaniljesaus, eller som tilbehør under andre desserter. For de mer avanserte kan pannekakene flamberes i en cognacsaus eller danderes på kunsterisk vis.

Mer alternative serveringstips for pannekaker:
# Ha litt sjokolade eller nugatti i pannekaken før den er ferdigstekt, slik at den fylles med smeltet sjokolade. Det passer også bra med bananbiter sammen med sjokoladen i denne varianten.
# Kokt skinke er en bra erstatning for baconflesk. Legges kald på ferdigstekte pannekaker.
# Man kan stable opp en kake med diverse fyll og krem imellom hvert lag.
# Pannekakene kan rulles med pizzafyll eller kjøttsaus og deretter gratineres med ost.
# Eller de kan serveres med lønnesirup på amerikansk manèr.