Ingredienser

800 g torskefilet (eller makrell, havaborr eller uer)
5 store paprikaer
250 g mandler
1 kinesisk hvitløk
2 ss sherryeddik
2 1/2 ss honning
salt og pepper
sitron
smør
1 bunt asparges
4 dl god kraft av kalv
1 potte koriander
2 sjalottløk
juice og finrevet skall av 2 appelsiner

Tilberedning

Del paprikaen i to og ta ut kjernen, legg på brett med litt olje over. Bak i ovn på 230°c til skinnet har fått svarte flekker, ta ut og snu slik at skinnsiden ligger ned mot det varme stekebrettet. Avkjøl til lunken og dra forsiktig av skinnet. Kutt i strimler. Skåld mandlene og tørk dem deretter i ovn til nøttebrun farge. Finkutt hvitløk og 1 sjarløttløk, stek i smør til gyllen farge. Bland i mandlene, så honningen og deretter sherryeddik. Middels varme i 3 min.Tilslutt tilsettes paprikaen og ragouten smakes til med salt, pepper og sitron. Den andre løken stekes lett i smør sammen med en god neve frisk koriander og finrevet appelsinskall (ikke det hvite). La det surre til løken er blank og lysebrun. Ha over juice av 2 appelsiner, reduser til halvparten. Tilsett kraften og reduser til ca. 1 1/2 dl. Sil og smak til med salt, pepper, sukker og sitron (evt. litt mer appelsin.)
Stek fiskefiletene i stekepanne, på begge sider, med solsikkeolje og smør på slutten. Damp skrelt asparges i saltet vann med godt smør i ikke mer enn 2 min. (kommer litt an på størrelsen). Pynt med resten av koriander.