2 stk. piggvarfilet (eller annen flatfisk) à ca. 150 g
2 hummerklør
ørlite salt og
hvit pepper
3/4 ss nøytral olje
usaltet smør til steking
Skorpe
2 ss strøkarving
2-3 ts ristede svarte pepperkorn , knuste
salt
Saus
0.5 dl fløte
3/4 dl fiskekraft
0.5 dl tørr hvitvin
liten eggeplomme
ørlite salt
Knekk krabbeklørne og forsøk å ta ut innmaten hel.
Dryss salt på filetene og fest skorpeblanding på en side av fisken. Stek dem i panne i olje og smør på sterk varme 2-3 minutter på hver side, paneringssiden til slutt. Stek krabbekjøttet raskt i det samme fettet.
Ha alle ingrediensene til sausen i en stålbolle. Sett den over vannbad (60 gr varme). Pisk til det er luftig og varmt. Her serveres godbitene sammen med småsalat og en god risotto, kokt på skalldyrkraft (gjerne hummer).