Ingredienser
100 g ris (hurtigkokt) 1/2 ss suppekrydder 1 ts paprikapulver 1 1/2 l vann eller lys kraft salt 1 stor eller 2 små røde paprika 1 stor eller 2 små grønne paprika 2 purrer 2 stilker selleri 2 gulrøtter 2 tomater 1 dl hvitvin hakket persille til pynt
Tilberedning
Kok opp vann (eller kraft), ris og krydder. Tilsett salt og renset, hakket paprika. Skjær purrene i fine ringer, hakk sellerien, riv gulrøttene og flå og hakk tomatene. Ha alt i gryten. La det hele småkoke til grønnsakene er møre, ca 30 minutter og risen er kokt ut. Tilsett hvitvin og smak til med krydder. Dryss hakket persille over og server suppen rykende varm.

Mer om Paprikasuppe

Paprikasuppe, en rett som er utrolig smakfull og næringsrik, fortjener å bli mer anerkjent. Hovedingredienten i denne suppen er selvfølgelig paprika, en grønnsak som er kjent for sin unike smak og saftighet. Det som kanskje er mindre kjent, er at paprika faktisk inneholder mer vitamin C enn appelsiner. Så ved å inkludere paprikasuppe i ditt kosthold, gir du kroppen din både en smaksopplevelse og en viktig kilde til vitamin C.

Før vi går videre, la oss ta et øyeblikk for å dykke dypere inn i paprikaens opphav. Paprika stammer fra Nord- og Sør-Amerika, men har siden blitt introdusert over hele verden og brukes flittig i mange kosmopolitiske matretter. I paprikasuppe skinner den virkelig og tillater oss å nyte dens subtile sødme på en ny og spennende måte.

En annen fantastisk egenskap ved paprikasuppe er dens tålefase ved mange smaker. Den har en søt, nesten fruktig smak, men kan lett ta i mot et krydere støt uten å miste sin essens. Spiskummen, koriander, chili, hvitløk og flere andre krydder kan gi suppen et unikt preg og en spennende smaksprofiler. Dens allsidighet gjør paprikasuppe til en rett som kan tilpasses enhver gane.

Paprikasuppe er også et utmerket alternativ for de som søker sunne og lette måltider. Den er lav i kalorier, men høy på fiber, som hjelper på metthetsfølelsen og fordøyelsen. Med sitt høye innhold av antioksidanter, kan paprikasuppe hjelpe med å bekjempe frie radikaler i kroppen og bidrar til god helse.

Til tross for dens mange fordeler, er paprikasuppe fortsatt undervurdert i det norske kjøkken. Noe av grunnen kan være at paprika er en grønnsak vi ofte tar for gitt og overser dens potensial. En annen grunn kan være at mange ikke er klar over hvor enkelt det er å lage paprikasuppe. Alt man egentlig trenger er friske paprikaer, løk, hvitløk, litt krydder og en god buljong. Bare stek ingrediensene, tilsett buljong og blend det hele til en glatt suppe. Det er så enkelt som det!

Til slutt, ikke glem at paprikasuppe er en rett som kan nytes året rundt. Den kan serveres varm på kalde vinterdager for å varme opp kroppen, eller kald på en varm sommerdag for en forfriskende forandring. Uansett hvordan du liker den, er paprikasuppe en rett som fortjener å bli utforsket mer. Den er næringsrik, smakfull, allsidig, lett å lage, og med helsefordeler mange andre supper kan misunne.