Ingredienser

2 purrer
1 gulrot
100 g frisk spinat eller 1/2 pakke spinat eller noen broccolibuketter
3 ss smør eller margarin
4 ss hvetemel
1 liter kjøtt- eller grønnsaksbuljong fra terning
1 ss tørket timian
3 dl helmelk
3-4 dl (200 g) grovt revet ost
evt. litt pepper
reddiker i skiver

Tilberedning

Skrell grønnsakene og skyll dem. Strimle purren tynt og skjær gulroten i tynne staver. Vent med broccolien eller spinaten.

Smelt smør eller margarin i en kjele. Ha i halvparten av purren og fres den ved svak varme. Dryss i melet etter 3-4 minutter og rør om. Spe med vannet, litt om gangen, og bland i buljongterningene. Tilsett gulrotbitene og timian. La alt koke under lokk i 6-10 minutter.

Tilsett melken, resten av purrestrimlene og de øvrige grønnsakene og la suppen koke opp igjen. La den koke et par minutter eller til grønnsakene er ferdige. Smak til suppen. Bland i den revne osten og server straks, gjerne med reddikskiver.