Ingredienser

2 stk steinbittfilet à ca. 180 g

1/2 dl loffsmuler eller strøbrød

1/2 dl revet parmesanost

1 egg, sammenpisket

litt hvetemel til panering

2 ss smør

saft fra 1/2 sitron

en håndfull hakket persille

1 ss kapers

1 knust hvitløksfedd

salt og pepper

smør og olje til steking

grillede grønnsaker etter ønske, f.eks:

squash

aubergine

paprika

vårløk

asparges

fennikel,gnis inn med litt sitron

løk

nypoteter

olivenolje og salt

Tilberedning

Skjær grønnsakene i ønsket form og fasong. Legg de på grillen eller grill dem i en grillpanne. De grønnsakene som trenger lengst tid legges på først. Vend de ferdig grillede grønnsakene med litt olivenolje og dryss over salt. Tilsett gjerne litt ferskpresset sitronsaft og friske urter som timian eller kjørvel.

Bland sammen loffsmuler og parmesan. Krydre fisken med salt og pepper. Paner den først i mel, så i egg og til slutt i brødblandingen. Du trenger ikke panere hele stykket, bare den ene siden. Stek steinbitten med paneringen ned i en middels varm panne med smør og olje. Stek paneringen pent gyllen, snu fisken og stek den ferdig.

Ta den ferdig stekte fisken over på en tallerken og tilsett 2 ss smør i pannen.Skru ned varmen og tilsett hvitløk, kapers, sitronsaft og persille. Server fisken med grillede grønnsaker og sitronsmør.