2 stk steinbittfilet à ca. 180 g
1/2 dl loffsmuler eller strøbrød
1/2 dl revet parmesanost
1 egg, sammenpisket
litt hvetemel til panering
2 ss smør
saft fra 1/2 sitron
en håndfull hakket persille
1 ss kapers
1 knust hvitløksfedd
salt og pepper
smør og olje til steking
grillede grønnsaker etter ønske, f.eks:
squash
aubergine
paprika
vårløk
asparges
fennikel,gnis inn med litt sitron
løk
nypoteter
olivenolje og salt
Skjær grønnsakene i ønsket form og fasong. Legg de på grillen eller grill dem i en grillpanne. De grønnsakene som trenger lengst tid legges på først. Vend de ferdig grillede grønnsakene med litt olivenolje og dryss over salt. Tilsett gjerne litt ferskpresset sitronsaft og friske urter som timian eller kjørvel.
Bland sammen loffsmuler og parmesan. Krydre fisken med salt og pepper. Paner den først i mel, så i egg og til slutt i brødblandingen. Du trenger ikke panere hele stykket, bare den ene siden. Stek steinbitten med paneringen ned i en middels varm panne med smør og olje. Stek paneringen pent gyllen, snu fisken og stek den ferdig.
Ta den ferdig stekte fisken over på en tallerken og tilsett 2 ss smør i pannen.Skru ned varmen og tilsett hvitløk, kapers, sitronsaft og persille. Server fisken med grillede grønnsaker og sitronsmør.