Ingredienser

* 1 kopp hakkede tomater (eller boks)
* 2 båter hvitløk, skivet
* 4 ansjos fileter, hakkede
* 1 ts kapers, i saltlake, lett vasket og tørket
* 2 ts fersk persille, hakket
* 60 g sorte oliven
* salt og pepper
* 4 ss extra-virgin olivenolje
* 500 g fersk pasta

Tilberedning

1. Varm oljen i en gryte og tilsett hvitløk og pepper. Ikke bruk sterk varme. Tilsett ansjosen før hvitløken får farge. Den må ikke bli brun! Pepperet får god aroma av å varmebehandles på denne måten.
2. Ansjosen løser seg opp og du tilsetter tomat, kapers og oliven. La det koke i 10-15 minutter
3. Tilsett persille mot slutten av koketiden
4. pasta kokes etter anvisning på pakken

Legg på pasta og hell over sausen. Strø over litt fersk persille. Godt brød hører med.